Mesopeels

Celvernieuwing voor een frisse, jonge uitstraling!

Met een chemische peeling zorgen we voor het verwijderen van de dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. Hierdoor wordt de opname van de actieve werkstoffen enorm verbeterd en krijgt de huid weer een frisse en gezonde uitstraling.

Daarnaast kun je met de specifieke peelings dieper werken op bepaalde huidindicaties zoals:

 • pigmentatie
 • acné/rosacea, 
 • grove huidstructuur
 • fijne lijntjes en rimpels,
 • littekens, …

In de optimale situatie vernieuwt onze huid zich op natuurlijke wijze om de 28 dagen. Naarmate we ouder worden en door verschillende levensfasen gaan zoals bijvoorbeeld adolescentie, zwangerschap of de menopauze kan dit proces worden verstoord of vertraagd. Het effect op de huid hiervan kan bijvoorbeeld acné, een glimmende huid, grove poriën, rimpels, doffe teint of pigmentvlekken zijn.

Welke huidproblemen worden er met een mesopeel aangepakt?

Een peeling is één van de meest effectieve methodes om de algehele gezondheid en uitstraling van uw huid te verbeteren. Het is een doeltreffende manier om een gladde en mooie huid te verkrijgen.

Bij een chemische peeling worden vloeistoffen op de huid aangebracht met als resultaat een verbetering van de huidtextuur, verfijnde poriën, verminderde acne en pigmentvlekken, verminderde rimpels en oppervlakkige littekens.

Afhankelijk van de concentratie van de werkzame bestanddelen, bereiken we de oppervlakkige huidlagen of de diepere huidlagen. Hoe sterker de peeling, hoe meer effect zichtbaar, maar ook hoe meer reactie (exfoliatie, schilfering, roodheid).

Een kuur behandeling bestaat uit 5 sessies, telkens met een tussenperiode van 2 weken. Langdurige resultaten bereiken we door de behandeling om de 6 maanden te herhalen en tussenin gewone gelaatsverzorgingen in te plannen naar behoefte.

Hoe verloopt de behandeling?

 • Reiniging
 • Extra ontvetten van de huid met Pre-Procedure Cleansing solution
 • Beschermen van mondhoeken/lippen, ooghoeken, piercings, …
 • Aanbrengen van de peeling
 • Neutraliseren van de peeling
 • Kalmerend Crystal Fiber Mask/Anti-Stress Mask + LED lichttherapie
 • Afwerken met Fast Skin Repair cream + Sun Protection SPF 50+

 

De mesopeels van mesoestetic

 • glycolzuur peeling : stimuleert de celvernieuwing en is geschikt voor alle huiden
 • melkzuur peeling : voor de droge, vochtarme, fijne en doffe huiden en heeft een hydraterende werking
 • salicylzuur peeling : voor de vette huid en acne en pakt de talgproductie aan
 • amandelzuur peeling : voor de dikke vette huiden en huidveroudering
 • jessner peeling : voor fijne lijntjes, acne en zonbeschadiging
 • melanostop Tran3x: depigmenterende werking, melasma, epidermale en oppervlakkige pigmentvlekken, photo-aging, coup d’éclat.
 • azelan: schimmelwerende, anti-bacteriële en anti-comedogene werking, alle vormen van acné en acné littekens, couperose huid

 

Na de behandeling

Vlak na de behandeling kan de huid er rood uitzien en prikkelend aanvoelen. Dit is een normale reactie, tijdens de eerste 24 uur zal de roodheid sterk afnemen. De volgende dagen heeft de huid extra bescherming nodig tegen de zon en daarom smeer je best een zonnebeschermer van Mesoestetic (we hebben een zeer ruim gamma, voor elk huidbeeld de ideale formule)

Het is belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken van Mesoestetic zoals u die voorgesteld zullen worden. Niet enkel om het optimale resultaat te kunnen behalen maar ook om ongewenste reacties te voorkomen

Waarom moet je 2 weken voor een peeling met je producten thuis beginnen?

Om een huid goed voor te bereiden op peelings, is het nodig om minimaal 2 weken vooraf aan een peeling thuis te starten met de producten die we adviseren. Hiermee is de huid goed voorbereid op de peeling en krijg je de minste irritaties én het mooiste resultaat.

Contra-indicaties?

Ja, er zijn contra-indicaties en enkele voorbeelden hiervan zijn zwangerschap, borstvoeding, vitamine A medicatie voorgeschreven door een arts, het gebruik van roaccutane, allergie voor asperines (salicylzuur), geirriteerde huid, beschadigde huid, zonverbrande huid, een huid die recent een microdermabrasie behandeling of laser behandeling heeft ondergaan. Heb je zweren, blaren of herpes dan mag je geen peelingen ondergaan.

Wat mag je niet doen vooraf aan een peeling ?

Je mag minimaal 2 dagen voor aanvang van een peeling geen harsbehandeling hebben gehad op de plaatsen waar de peeling wordt aangebracht. Daarnaast mogen ook geen zelfbruiningsproducten minimaal 2 dagen voor de behandeling worden gebruikt. Tevens vragen wij je te stoppen met exfolierende (peelende) producten minimaal 2 dagen voor de peeling en niet te gaan zonnebaden of onder de zonnebank te gaan liggen.

Wat mag je niet doen nadat je een peeling hebt ondergaan?

Je mag de eerste dag na de peeling geen exfolierende (peelende) producten gebruiken en niet in chloorwater gaan. Ook mag je de eerste 2 weken (liefst langer) niet gaan zonnebaden. Daarnaast adviseren wij je om dagelijks meermaals een SPF van Mesoestetic te gebruiken. Je huid is na een peeling gevoeliger geworden voor UV-straling. Dit geldt niet alleen voor de zon maar ook voor bijv. beeldschermen, verlichting enz. waar het Mesoestetic zonnegamma ook bescherming tegen biedt.

Wat voel je tijdens een peeling?

Nadat de peeling is aangebracht kun je een prikkelend gevoel ervaren of dat de huid warmer gaat worden. Dit is een normale reactie en voel je vaak al minder worden naar het einde van de inwerktijd van de peeling.

Dit gevoel ontstaat door de verlaging van de Ph-waarde van de huid.

Om de peeling te stoppen moeten we deze neutraliseren, op dit moment gaat de zuurtegraad van de huid in korte tijd terug naar zijn oorspronkelijke waarde (dit ervaar je als een kortstondig branderig gevoel).

Je hebt last van een koortsblaas wat nu?

Als je een koortslip hebt op het moment dat je de peeling wilt ondergaan, kunnen wij je helaas niet behandelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Heb je geen koortslip op het moment van de peeling maar ben je daar wel gevoelig voor dan adviseren wij je om minimaal 1 week voor aanvang van de peeling te starten met medicijnen voor koortslippen.

Werking

We  starten altijd eerst met een grondig intake gesprek en analyseren we jou huid met ons huidanalyse apparaat. Aan de hand van dit gesprek bekijken we jou verwachtingen en stellen we een behandelingsplan voor. We overlopen de werking van de behandeling, de voor -en nazorg en de eventuele thuisproducten. 

Prijzen

 • Mesopeel + Lumi 8 led   €105
   
 • Mesopeel kuur (4+1 gratis)
Schoonheidsinstituut Fiducia