Laserontharing

U zou graag voor eeuwig verlost zijn van storende haartjes? Dan biedt een laserontharing met het Lightsheer toestel u de ultieme oplossing. Na ongeveer 5 behandelingen bent u verlost van vervelende haargroei. De Lightsheer diode laser is gekend als meest veilige en meest efficiënte toestel op de hedendaagse markt en is als enige aanvaard door het FDA, de " golden standard

Hoe werkt laserontharing?

Het haar groeit vanuit de haarwortel, ook haarfollikel genoemd. Wat we boven op de huid zien is de haarpijl en dit is het verhoornde product dat wordt aangemaakt door de haarwortel.

De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:

Actieve groei (of anagene fase): van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel. Het haartje zit vast in de haarbodem. Op deze fase is de laser actief gezien er dan de inwerking is op het pigment.

Regressieve fase (of catagene fase): periode van 2 weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.

Rustfase (of telogene fase): periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en start een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun beharing willen uitdunnen of helemaal doen verdwijnen. Alles is mogelijk. Benen, bikinilijn. Oksels. Borst. Rug. Snor. Baard. En ga 20 maar verder. De laser werkt in op de pigmentatie in de haartjes. Hoogblonde, grijze, of donshaartjes zijn dus moeilijker te behandelen wegens het tekort aan pigmenten.

U kunt natuurlijk altijd eens een afspraak maken om de werking van de behandeling en de textuur van uw haren eens te laten bekijken. Hiervoor vindt u de contactgegevens bij het onderdeel 'contact’ op deze site. Voorbereiding op de behandeling.

Bij een eerste behandeling zou het best zijn dat u zich 3 dagen niet scheert, aangezien de structuur van uw haartjes best gecontroleerd wordt. Het waxen mag niet voor en tussen de behandelingen.

Aangezien de laser inwerkt op de pigmentatie in de haren. Mag de behandelingszone niet gebruind zijn. Dit is om depigmentatie op de huid te vermijden. Dus zorg ervoor dat u de iaatste maand de behandelingszone niet meer blootstelt aan het zonlicht of aan de zonnebank.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Enkel de haren in actieve fase kunnen behandeld worden. Gemiddeld dient rekening gehouden te worden met 5 é 6 behandelingen.

Voor de eerste 2 a 3 behandelingen wordt een minimum tijd gerespecteerd worden tussen de behandelingen van 4 a 6 weken voor het aangezicht . Bikini en oksel 6 é 8 weken voor de benen, armen, de rug en borstkas voor de volgende behandelingen mag men iets langer wachten, daar de haargroei reeds vertraagd is.

Voorbereiding op de behandeling?

Bij een eerste behandeling zou het best zijn dat u zich 3 dagen niet scheert, aangezien de structuur van uw haartjes best gecontroleerd wordt. Het waxen mag niet voor en tussen de behandelingen. Aangezien de laser inwerkt op de pigmentatie in de haren, mag de behandelingszone niet gebruind zijn. Dit is om depigmentatie op de huid te vermijden. Dus zorg ervoor dat u de laatste maand de behandelingszone niet meer blootstelt aan het zonlicht of aan de zonnebank.

De lightsheer®

Waarom de lightsheer? 

De lightsheer laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een golflengte van 800 nm. (infrarood) en dit is de ideale golflengte voor de absorptie van het licht door het melanine van de haarwortel. Door zijn hoog vermogen is de laser ook in staat de dieper gelegen haarwortels te bereiken. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt praktisch alleen opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd. Om de opperhuid niet te beschadigen door deze hoge energie heeft de laser een gekoelde tip (5°). Dit laat toe meer energie af te leveren zonder dat de opperhuid hierdoor schade ondervindt.

Hoe werkt deze laser? 

De gekoelde kop van het laserapparaat (1cm2) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, die zowel naar intensiteit als naar duur kan aangepast worden, geeft zijn energie vrij en richt zich op het pigment onder aan de haar . Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waar het haar uit groeit. Door het kort afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop is de huid in de omgeving van het haar goed beschermd. De lightsheer diodelaser, is voor zijn veiligheid en efficiëntie, als enige laser erkend door het fda het gerenommeerde voedsel- en veiligheidsagentschap van de u.s.a. dit was het voornaamste argument om dit toestel aan te schaffen in plaats van de vele andere (goedkopere) toestellen die er op de markt zijn.

Schoonheidsinstituut Fiducia